Noord-Holland 1

lacht

Datum 04/23/2014
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Noorderweg 1 Assendelft
Plaats Assendelft
Uw Naam
Naam vermelding niet
Email
Mailadres vermelding niet
Klacht Deze windmolen staat hemelsbreed nog geen 500 meter van ons huis. Als de wind ‘verkeerd’ staat horen wij continu het gezoem woesh-woesh-woesh. Vervelend, irriterend en als het te lang duurt een migraine-aanval uitlokkend…

Datum:                                           11/11/2015
Land:                                               Nederland
Provincie:                                       Noord Holland
Locatie van de windturbine(s):  Schelpenbolweg
Plaats:                                              Slootdorp
Uw Naam:                                       anoniem
Naam vermelding:                         niet
Email:                                               ********************
Mailadres vermelding:                  niet

Klacht:
200 meter achter ons huis staat een windturbine. Deze staat er al ca. 9 jaar en
zowel mijn partner als ik worden er gek van.  Dag en nacht het snijdende geluid.
Wij houden van het buitenleven maar weten nu niet hoe snel de was aan de lijn
gehangen moet worden. Ramen lappen gaat snel.
Het gezoem is binnen dus ook in ons slaapkamer te horen en wij worden er moe en ziek van.  De buurman van wie de molen is zegt geen oplossing te hebben. Dan moeten we maar verhuizen zegt hij.   Dat is voor ons ook geen optie omdat wij nu heel goedkoop wonen.   Ik blijf graag anoniem omdat ik niet als hysterische buren in het daglicht wil komen.  Maar wel aangeven dat er mensen zijn die niet brullen maar zwijgend ten onder gaan aan de windmolen overlast.

Datum:                                            1-11-2015
Provincie:                                       Noord-Holland
Locatie van de windturbine(s):  Veerweg / Zwinweg Oostpolder
Plaats:                                              Anna Paulowna
Uw Naam:                                       *******
Naam vermelding:                         niet
Email:                                               ******
Mailadres vermelding:                  niet

Klacht:                         Nog altijd geen oplossing(en) voor overlast gevende
windturbines in de Oostpolder. Wel geld uitgetrokken voor nader onderzoek, maar nog altijd niets mee gedaan. Wel besluiten door vml gemeenteraad Anna Paulowna om onderzoek te doen naar verplaatsing overlast gevende windturbines op veel te korte afstand tot bewoning, in een gebied met een buitengewoon laag achtergrond geluid, maar nog altijd niets concreets. Graag (verder) overleg om te komen tot concrete stappen.

Datum:                                             08/02/2015
Provincie:                                        Noord Holland
Locatie van de windturbine(s):  wijk aan zee (gem Velsen)
Plaats:                                             IJmuiden
Uw Naam:                                      *****
Naam vermelding:                        niet
Email:                                              *****
Mailadres vermelding:                 niet

Klacht:
Bij langzaam draaien een constante fluittoon 1500 hz
Dan kan je geen raam open zetten.
Advies: zet er een microfoon bij, dan weet je wanneer de molens herrie maken,
onderhoud plegen of stil zetten.
Voorkom dat er klachten binnen lopen.
Ook bij harde westen wind, lijkt het wel of er een vliegtuig stationair staat te
draaien.
Uw heeft geen idee wat U mensen aandoet.

 

Datum:                                            07/02/2015
Land:                                               Nederland
Provincie:                                       Noord-Holland
Locatie van de windturbine(s):  strand van Luna, stad van de Zon
Plaats:                                              heerhugowaard
Uw Naam:                                      *****
Naam vermelding:                        niet
Email:                                              ******
Mailadres vermelding:                 niet

Klacht:
Afgelopen twee nachten was het snikheet in huis. Met de dagtemperaturen van boven de 30 graden, wil je ‘s nachts graag luchten.
Helaas, de windmolens bij het strand van Luna maken zo’n herrie dat we het raam maar dicht hebben gedaan en de rolluiken stevig ervoor. Zo konden we slapen.
Welke gek verzint het om in een woonwijk drie enorme windmolens neer te zetten.
Zet die dingen ‘s nachts uit!

Als hier iemand van de wethouders zou wonen, zou dat vast gebeuren. Nu is het niet belangrijk. Er zal dus ook wel niets met mijn klacht gebeuren.
Mensen worden moe van het klagen en het levert niets op!

 

Datum:                                             07/29/2014
Provincie:                                        Noord-Holland
Locatie van de windturbine(s):  Veerweg / Zwinweg Oostpolder
Plaats:                                             Anna Paulowna
Uw Naam:                                     ***
Naam vermelding:                      niet
Email:                                           ***
Mailadres vermelding:             niet

Klacht:                      
Overlast Windunie Enercon windturbines Rezelman / Waaiboer.

Het monotone en nadrukkelijke windturbine geluid overstijgt het achtergrond geluid volop. De ramen moeten dicht blijven, anders is het geluid zelfs binnen te horen. 23 graden in huis, maar de ramen kunnen niet open. En niet naar buiten, want daar is het geluid heel nadrukkelijk, irritant en monotoon aanwezig. Op de markt zeggen ze ‘wie maakt me los’? Wie helpt ons er eindelijk vanaf?

Datum:                                            04/18/2014
Provincie:                                       Noord Holland
Locatie van de windturbine(s):  Park van Luna- Stad van de Zo’n
Plaats:                                             Heerhugowaard
Uw Naam:                                      ****
Naam vermelding:                        niet
Email:                                             ****
Mailadres vermelding:                 niet

Klacht:                      
Wij zijn zo klaar met die lawaai monsters hier in dit mooie gebied. Je hebt hier een mooi park en Luna strand en een mooie waterplas met leuke huizen erom heen. Wat we hier missen is een rustig en gezond  woon- en leefgebied, maar WIJ WONEN HIER WEL!!!!!!

De gemeente heeft totaal geen begrip voor de situatie, diep triest! Wij zijn radeloos en moe. MOE van het nachtelijke lawaai van de turbines en MOE van deze
gemeente!!!! VERZOEK: Laat ze in een stille modus draaien, zet ze ‘s nachts uit en nog beter  breek ze hier al en verplaats ze heel  ver in zee!!!!!!

 

Datum: 03/15/2014
Provincie: Noord-holland
Locatie van de windturbine(s): Park van Luna
Plaats: Heerhugowaard
Uw Naam: Niet
Naam vermelding: niet
Email: Niet@gmail.com
Mailadres vermelding: niet

Klacht:
Vannacht de hele nacht een gedreun gehoord, vanwege de harde westenwind en de drie
windmolens die hier staan opgesteld.
Het verzoek om de windmolens met harde wind langzamer te laten draaien, is helaas
niet gehonoreerd door de gemeente Heerhugowaard.
Gemiste kans!
Nog beter: snel verplaatsen of helemaal weghalen.

Datum:                                          17 Jan 2014
Provincie:                                      nh
Locatie van de windturbine(s):  Zandvoort
Uw Naam:                                     Jos Dinkelaar
Naam vermelding:                       wel
Mailadres vermelding:                niet

Klacht:
Plannnen voor windturbines in Zandvoort moeten tegengehouden worden. Kom in aktie!
ZANDVOORT De komst van een windmolenpark voor de kust van
Zandvoort gaat de badplaats 1800 banen kosten. Dat denken ondernemers
en bewoners. Er zijn plannen om honderden windmolens van 170 meter hoog te bouwen.
De windmolens komen 5,5 kilometer uit de kust te staan. Over tien jaar zal het uitzicht er dan dus heel anders uitzien. Voor toeristen een reden om de badplaats te mijden.
Uit een rapport van Economische Zaken blijkt dat 25 procent van de toeristen
niet naar Zandvoort zal gaan als het uitzicht verdwijnt. Volgens berekeningen kost de terugloop van toeristen 1800 banen. Inmiddels zijn ondernemers en bewoners een facebookpagina begonnen tegen de komst van de windmolens zo dicht bij de kust. De
pagina heeft inmiddels ruim 1000 likes. Voor bekijken van de video:
http://www.rtvnh.nl/nieuws/132523/Windmolenpark+Zandvoort+gaat+1800+banen+kosten+%5Bvideo%5D

Datum:                                            01/15/2014
Provincie:                                       Noord-Holland
Locatie van de windturbine(s):  Diemen
Plaats:                                            Diemen
Uw Naam:                                     Jos Dinkelaar
Naam vermelding:                       wel
Mailadres vermelding:                niet

Klacht:
Er zijn plannen gemaakt windturbines te plaatsen in het Diemerbos te DIEMEN.
Daarvoor zou men een stuk van het Diemerbos verkopen. Gelukkig is het door een
besluit van de Prov. NH niet mogelijk die windturbines te plaatsen. Bewoners van
Diemen kom in opstand tegen deze plannen van het gemeente bestuur van Diemen.

Datum:                                           02/06/2014
Provincie:                                      Noord holland
Locatie van de windturbine(s):  strand van luna
Plaats:                                           Heerhugowaard
Uw Naam:                                    JJP Lengers
Naam vermelding:                      wel
Email:                                           jorritlengers@hotmail.com
Mailadres vermelding:               wel
Klacht:                         Sinds de plaatsing van de turbines slaapt het gehele
gezin slecht. Onrustige nachten,  altijd maar dat geluid van de windmolens op de achtergrond.  Niet in slaap kunnen komen.  We zijn uitgeput, moe,  lusteloos, verlangen naar stilte en rust.  Wanneer onze kinderen te logeren gaan slapen ze de hele nacht Door. Die dingen moeten snachts uit want mijn gezondheid holt achteruit!

Datum:                                            10/25/2013
Provincie:                                        Noord-Holland
Locatie van de windturbine(s):  Windpark Wieringermeer
Plaats:                                              Wieringermeer
Uw Naam:                                       Anna Dijkhuis
Naam vermelding:                         wel
Email:                                               annadijkhuis@kpnmail.nl
Mailadres vermelding:                  wel

Klacht:                      
Visuele verarming en ontkrachting van de hele omgeving Geluidsoverlast. Geen rustige en donkere plekken meer. Het oude eiland wieringen kolhorn en de Westfriese Omringdijk verliezen historische waarde er is reeds al veel te veel van deze zwaaipalen aan de randen van de polder. Mijn mening zet ze langs de snelweg naar Leeuwarden bij die prachtige winstgevende kassen Agriport . En noem het in ieder geval geen PARK.

Datum:                                              12/22/2013
Provincie:                                          Noord Holland
Locatie van de windturbine(s):    ECN Testpark
Plaats:                                                Wieringerwerf
Uw Naam:                                         Rixt de Boer
Naam vermelding:                          wel
Email:                                                 deboerrixt@gmail.com
Mailadres vermelding:                   wel

Klacht:
Zojuist de onderstaande klacht bij de Milieudienst KvnH ingediend. Wij zijn helemaal
klaar met windenergie!!!! NB we wonen al sinds 2003 naast het ECN testpark in
Wieringwerf, maar nu de turbines steeds hoger worden, de rotordiameters steeds
groter en ook het vermogen (MW) toeneemt, is wat ons betreft de maat vol.
Duurzaamheid is belangrijk maar het mag niet ten koste gaan van de leefomgeving van diegenen gaan die naast die duurzaamheid moeten wonen.
Klacht: “Een hele grote klacht over de m.n. de Ahlstom als ook over de Darwind op
het ECN testpark. Svp per direct contact met ons opnemen en niet wachten tot Joop
Groot terug is van vakantie. De Ahlstom draait inmiddels vol continu en maakt
belachelijk veel herrie. Is binnenshuis en in de schuur te horen. Ik heb vrijdag ook
gebeld met Wim Stam en gevraagd wanneer de commissioning fase voorbij is. Dat wist
hij niet was het enige wat hij los liet. Welnu de Ahlstom draait sinds een aantal
dagen vol continu (het hele weekend ook). Er moet nu vastgesteld worden of dat ding
voldoet!!!! En als die voldoet dan deugen de normen volstrekt en van geen ene enkele
kant. “Het wordt zolangzamerhand een grote hel op aarde hier”.

Datum:                                            11/24/2013
Provincie:                                        NH
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                             Anna Paulowna Hollands kroon
Uw Naam:                                      ****
Naam vermelding:                       niet
Email:                                             *****
Mailadres vermelding:                niet
Klacht:                         Geluid turbines. Overstijgt achtergrond niveau.
Harde wind op hoge hoogte veroorzaakt turbine overlast. Alle mooie beloften met Enercon te overleggen nooit meer van gehoord. Ook dat, net als aanhangig maken bij 2e Kamerfracties en gedeputeerden, allemaal fraai voor de bühne maar vooralsnog nog altijd geen oplossingen, helaas.

Datum:                                            04-11-2013
Provincie:                                       nh
Locatie van de windturbine(s):  oostpolder
Plaats:                                              anna paulowna
Uw Naam:                                      ***
Naam vermelding:                       niet
Email:                                             ******
Mailadres vermelding:               niet
Klacht:                        woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesjwoesj-woesj-woesj-woesj-woesj-woesj

Datum:                                             10/24/2013
Provincie:                                        Nh
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                              Anna Paulowna
Uw Naam:                                       ****
Naam vermelding:                        niet
Email:                                              ****
Mailadres vermelding:                 niet
Klacht:                         Overlast van andermans herrie. Over de ruggen van
andere mensen zelfverrijking plegen, waarbij andermans woon en leefgenot, rust en stilte wordt afgepakt. We willen onze rust en stilte terug. Het is hier een bijzonder stil gebied met een uitermate lag achtergrond niveau. Gelieve daar dan ook rekening mee te houden ipv niet te handelen en een met passiviteit doordrenkte opstelling.

Datum:                                            10/22/2013
Provincie:                                        NH
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                             Anna Paulowna
Uw Naam:                                      ****
Naam vermelding:                       niet
Email:                                             ****
Mailadres vermelding:               niet
Klacht:                         Overlast, overlast, overlast. Een gewone normale
wind horen we hier niet meer waaien. Normaal de bladeren horen ritselen en kikkers kwaken ook niet. We horen woesj-woesj-woesj-woesj. En verder niets. Graag alsnog actie ipv de passieve houding zoals tot nog toe.

Datum:                                            10/22/2013
Provincie:                                        Noord Holland
Locatie van de windturbine(s):  Groetpolder (west) Groettocht (oost)
Plaats:                                              Middenmeer
Uw Naam:                                       ****
Naam vermelding:                        niet
Email:                                             ****
Mailadres vermelding:                niet
Klacht:                         Geluidsoverlast ten westen 600 mtr. van ons en ten
oosten 1000 mtr. iets minder. Hangt van de windrichting af. Door het Groettocht park (oosten) soms bijna geen mobile telefoon ontvangst. Van Groetpolderpark liggen we regelmatig wakker.

Datum:                                             10/20/2013
Provincie:                                        Nh
Locatie van de windturbine(s):  Veerweg / Zwinweg
Plaats:                                             Hollands kroon
Uw Naam:                                      ******
Naam vermelding:                       niet
Email:                                             *****
Mailadres vermelding:                niet
Klacht:                         Buiten overstijgt het windturbine geluid volop het
achtergrond niveau. Daar waar Anna Paulowna eerst dat aansneed bij gedeputeerde en 2e kamer fracties draaien milieudienst en gemeente nog altijd hun hoofd om.

Verschuilen achter de leugens van normen die overlast overeind houden. Passiviteit lost niets op, nog altijd niet. Wanneer kunnen we wel oplossingen verwachten? Eigenbelang nog altijd belangrijker dan oplossen van omwonenden overlast?

Datum:                                          13 Oktober 2013
Provincie:                                      Noord-Holland
Locatie van de windturbine(s): ‘t Veld
Plaats:                                           Gemeente Hollands Kroon
Uw Naam:                                    B.J.Homan
Naam vermelding:                      wel
Email:                                            b.j.homan@quicknet.nl
Mailadres vermelding:                wel

Klacht:                         Een paar jaar staat hij er nu. Een gigantische
windmolen, vlak achter ons huis aan de Rijdersstraat  in’. t Veld. Als voorstander van duurzame energieopwekking heb ik mij aanvankelijk welwillend opgesteld. De welwillendheid is geleidelijk aan verdwenen en  veranderd in een grondige hekel aan het ziekmakende geluidsmonster. Bij een bepaalde windrichting en vanaf kracht 4 of 5 stijgen er dag en nacht enorme hoeveelheden F16′s op vanuit onze tuin. Slapen, ho maar. De ergernis vreet je op. We trekken het niet veel langer meer. Het is gesubsidieerde terreur. Tijd voor actie!

Datum:                                           10/10/2013
Provincie:                                      N.H.
Locatie van de windturbine(s):  Zwinweg en Veerweg
Plaats:                                            Anna Paulowna
Uw Naam:                                     *
Naam vermelding:                       niet
Email:                                            *
Mailadres vermelding:                niet

Klacht:                      
De milieu dienst, of de arrogantie van de macht.
Op 18 december 2011 ontvingen wij een bericht van de milieudienst.
Citaat laatste alinea:
Er vinden wel gesprekken plaats met de turbine eigenaren , waarin (naast de gemeente en de milieudienst) ok Enercon (de fabrikant van de turbines) de Provincie  en het ministerie van I&M betrokken zijn Hierin proberen wij nader onderzoek te doen naar het ontwerp van de turbinebladen te bespoedigen . Mogelijk zou dat kunnen leiden tot afname van het geluidsniveau.Einde citaat.

Ons benadeelden werd de mogelijkheid geboden om te reageren.
Tenminste 3 van ons benadeelden hebben dat gedaan ,met het vriendelijke verzoek om een antwoord . Nooit meer iets van de milieudienst vernomen.
Ik heb nog een keer telefonisch geïnformeerd ,maar ik moest me wenden tot de gemeente Hollands Kroon , bij de gemeente werd mij gezegd dat ik bij de milieudienst moest zijn.We hebben door de herrie die op ons viel, vanzelf een antwoord gekregen. De windstroomboeren weigeren andere wieken , dat scheelt in hun inkomsten. (*Noot van de redactie: Blijkbaar slagen de instanties er al meer dan 2 jaren niet in een structurele oplossing voor de geluidsoverlast te vinden. In ieder geval niet zolan’g “de markt” winstmaximalisatie als prioriteit steldt. Alleen een structurele maatregel waarbij de wettelijke normering wordt aangepast biedt de oplossing. “Het huidige activiteitenbesluit is een draak”volgens projectontwikkelaars Windenergie)

Datum:                                         10/05/2013
Provincie:                                      Noord Holland
Locatie van de windturbine(s):  t Veld
Plaats:                                            t Veld
Uw Naam:                                     Familie Metzelaar
Naam vermelding:                       wel
Email:                                             keesandrea@quicknet.nl
Mailadres vermelding:                 wel
Klacht:                         Afgelopen week was het weer raak. De hele week
wakker gelegen doordat de enorme windmolen achter ons huis ons uit de slaap hield.
Hoe lang houden we het nog vol? TIJD VOOR ACTIE!!

Datum:                                          10/10/2013
Provincie:                                      N.H.
Locatie van de windturbine(s):  Zwinweg
Plaats:                                           Anna Paulowna
Uw Naam:                                    P.Bes en I.Grijzenhout
Naam vermelding:                      wel
Email:
Mailadres vermelding:               niet

Klacht:
7-3-2011
Aan burgemeester en wethouders van Hollands Kroon.

De wind is van iedereen!

Bij ons echter van de heer Rezelman ,onze buurman van Zwin weg 38. Met zijn nieuwe  opgeschaalde windturbine (een niet uitgetest proefmodel) bepaalt  hij de waarde van ons huis en woongenot, en van nog 10 andere huishoudens rond de windturbine. Hij verdient wat geld met zijn zwaar gesubsidieerde molen en laat ons, zonder inlevingsvermogen, opdraaien voor de lasten.

Geluidsoverlast 24 uur per dag. Ramen dicht en deuren dicht.
Op totaal windstille dagen ,moeten wij hem dankbaar zijn voor het vakantie gevoel. Wat betekent rust en ruimte voor de gemeente?
Zijn de nostalgische  van oude molens en replica’s niet misleidend? Of is de Oostpolder al opgeven? Heeft u de situatie wel goed ingeschat?
Worden wij na 30 jaar wonen werken in deze polder gedwongen te verhuizen? Is er nog een mogelijkheid de molen te verplaatsen, stil te zetten op bepaalde momenten of langzamer te laten draaien? Kortom wil de gemeente opkomen voor haar burgers?

In afwachting van u antwoord,
Hoogachtend P.Bes ,
Irene Grijzenhout,
De heer van der Laan, indertijd wethouder van Anna Paulowna en nu fractie voorzitter van de PvdA  in Holland Kroon doet zijn best voor een stilstand regeling in de nacht, (maatwerk voorschrift) zodat wij kunnen slapen. Sinds de molen
draait is hier geen huis meer verkocht, wij zijn de gevangenen van de windmolen. B & W van Hollands Kroon; alsublieft doe iets voor uw burgers!

Datum:                                          10-02-2013
Locatie van de windturbine(s):
Plaats:
Uw Naam:                                    Irene Grijzenhout
Naam vermelding:                      wel
Email:                                            *
Mailadres vermelding:               niet

Vraag : Geachte mijnheer….
Kunt u echt niets doen voor de mensen hier aan de Zwinweg en Kruisweg in Anna Paulowna, want er staan hier 2 opgeschaalde windturbines.
Het geluid van deze enercon windturbines, een type dat heel veel lawaai produceert, maakt de mensen heel erg boos.

Zelf ben ik natuurlijk ook boos, en schrik soms van mijn eigen gedachten over de 2 windstroomboeren. Het ritme van deze apparaten heeft iets opzwepends ik denk dat we daardoor zo boos worden.
De harde wind is momenteel pal oost en de geluidsoverlast is nu al onuitstaanbaar. Met  NO. en NW . wind wil je enkel nog maar vluchten ,weg van die plek waar je vroeger zo naar je zin woonde.
KUNT U ECHT NIETS VOOR ONS DOEN?  

Datum:                                          10/02/2013
Provincie:                                      Noord Holland
Locatie van de windturbine(s):  Zwinweg-Veerweg
Plaats:                                            Anna Paolowna
Uw Naam:                                     *****
Naam vermelding:                       niet
Email:                                             ***
Mailadres vermelding:                niet

Klacht:                      
Windenergie, duur ,onrendabel , lelijk ,maar het allerergste : lawaai, zenuwslopend, dag en nacht op zon en feestdagen .
De laatste dagen weer bar en boos.
En niemand die ons verlost van die terreur.
In de koude lucht weer luider dan ooit.
(Noot redactie: Door een lagere temperatuur van de lucht is de soortelijke massa van de lucht (wind) hoger waardoor de windturbine in verhouding een hogere opbrengst heeft. Dit verklaard wellicht de hogere geluidsoverlast. Helaas worden dit soort aspecten ook niet meegenomen in de wettelijke normeringen)  

Aanvraag details:
Formulier ID: 19924985
Verzenddatum: Donderdag 15 augustus 2013 15:31:56.
Verzonden van formulier: Klachtenformulier (e-formulier)
Klacht: Windturbineherrie, voor , achter en boven ons huis. Aan de zijkant van ons huis door resonanse tegen het huis van de buren ook overlast. Meten is niet weten. De groeten. 
veroorzaker overlast Rezelman en waaiboer
adres Zwinweg 38
postcode 1761
postcode jk
woonplaats Anna Paulowna
Met vriendelijke groet,

      Milieudienst Kop van Noord-Holland

Datum:                                           09/15/2013
Provincie:                                      Het open riool van Hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s):  Slikkerdijk 3
Plaats:                                            Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam:                                     Tineke Sijm
Naam vermelding:                       wel
Email:                                            houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding:                wel

Klacht:                      
Vanmorgen wakker van die … molen op de Slikkerdijk.
Lekker zondag, rustig aan maar dat kun je dus de laatste 3 jaar wel vergeten in Hollands Kroon.

En de (r)overheid heeft schijt aan ons burgers.

Ramen maar weer dicht en een koptelefoon op je kop om deze pleurisherrie van een windboer niet  te moeten aanhoren.

Het zelfde liedje.
Irene

From: Milieudienst kop van Noord-Holland
Sent: Tuesday, September 03, 2013 11:15 AM
To: grijzenhout@hotmail.com
Subject: Uw klacht van 2 september 2013

Beste mevrouw ****,
Op 2 september 2013 hebben wij uw klacht ontvangen.

Hierbij geeft u aan geluidsoverlast te ondervinden van de windturbines aan de
Zwinweg 38 en Veerweg 26 in Anna Paulowna. Deze windturbines vallen onder het Activiteitenbesluit milieubeheer (Abm) en de bijbehorende Activiteitenregeling milieubeheer (Arm).
In dit Besluit staan de geluidgrenswaarden opgenomen waaraan deze windturbines
moeten voldoen.
Voor deze windturbines zijn akoestische onderzoeken uitgevoerd. Ook heeft een extern
akoestisch adviesbureau  overeenkomstig de bijlage van  de Activiteiten regeling
geluidcontroles uitgevoerd.  Uit deze akoestische onderzoeken  volgt dat deze
windturbines voldoen aan de geldende geluidgrenswaarden.
Sinds de uitvoering van deze akoestische onderzoeken zijn er geen gewijzigde
omstandigheden die aanleiding geven om aanvullend akoestisch onderzoek uit te
voeren.
Gelet op bovenstaande nemen wij uw klacht niet verder in behandeling.

Met vriendelijke groet,
De heer **
Afdelingshoofd Handhaving en Juridische Zaken

Milieudienst Kop van Noord-Holland

Formulier ID: 19950322
Verzenddatum: Maandag 2 september 2013 16:2:36.
Verzonden van formulier: Klachtenformulier (e-formulier)

Klacht Geluidsoverlast , door windturbines , dag en nacht , niet te geloven zo luid.  Veroorzaker overlast REZELMAN en Waaiboer 
adres Zwinweg 38 
Met vriendelijke groet,

Milieudienst Kop van Noord-Holland

Datum:                                          09/01/2013
Provincie:                                      Noord Holland
Locatie van de windturbine(s):  Slikkerdijk 3
Plaats:                                            Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam:                                     Tineke Sijm
Naam vermelding:                       wel
Email:                                             houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding:                wel

Klacht:                      
23.58 uur. Naar bed. Weer die rotherrie van die …turbine. Ik ga vannacht naar een hotel!  Heb mijn rust nodig!

En de (r)overheid heeft schijt aan zijn burgers.

Datum:                                           09/01/2013
Provincie:                                      Het open riool van Hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s):  Slikkerdijk 3
Plaats:                                            Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam:                                     Tineke Sijm
Naam vermelding:                       wel
Email:                                            houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding:                wel

Klacht:                      
Zondagmorgen, lekker niets doen vandaag, maar wel weer wakker worden van die …molen.  Ik nodig hierbij Henk Kamp uit eens een nachtje bij ons door te brengen.

En de (r)overheid heeft schijt aan zijn burgers.

Datum:                                           08/13/2013
Land:                                              Nederland
Provincie:                                      Het open riool van Hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s):  Slikkerdijk 3
Plaats:                                            Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam:                                     Tineke Sijm
Naam vermelding:                       wel
Email:                                            houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding:                wel

Klacht:                      
Gister 12-8-2013 en de nacht constant gebonk en geraas van de …turbine.
En de (r)overheid heeft schijt aan ons.

Moet je eens lezen wat er in Houten op dit moment aan de hand is. Schandalig.

Formulier ID: 19921597
Verzenddatum: Dinsdag 13 augustus 2013 13:11:37.
Verzonden van formulier: Klachtenformulier (e-formulier)
Uw aanvraag gegevens
naam *      adres *      postcode *
postcode Jk
woonplaats Anna Paulowna

Klacht: Geluidsoverlast van windturbine aan de Zwinweg . Door de dichte
begroeiing in onze voortuin is de turbine aan de Veerweg minder hinderlijk .
De turbine op 300 meter bonkt weer in onze achtertuin, deuren dicht en ramen
dicht.
Veroorzaker overlast Rezelman
adres Zwinweg 38
postcode 1761JK
Woonplaats Anna Paulowna
Met vriendelijke groet,

Milieudienst Kop van Noord-Holland

Datum:                                             08/11/2013
Land:                                                Nederland
Provincie:                                        Het open riool van Holllands Kroon
Locatie van de windturbine(s):  Slikkerdijk 3
Plaats:                                              Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam:                                      Tineke Sijm
Naam vermelding:                         wel
Email:                                              houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding:                  wel

Klacht:                      
De afgelopen 3 dagen wederom herrie van de
…molen. Sorry, ik mag geen kutmolen meer zeggen van de webmaster.

Datum:                                           07/21/2013
Provincie:                                        Hollands Kroon, oostpolder
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                             Anna paulowna
Uw Naam:                                      ****     Naam vermelding:                  niet
Email:                                             ****** Mailadres vermelding:           niet
Klacht:                         Mooie zomer dag en -avond. Niet te harden zoals de
windturbines door de wind heen beuken en onze rusT verstoren. Echt niet meer normaal. Moet ik nu zomerdag binnen gaan zitten?!  Deuren en ramen dichtdoen?! Ik heb GVD vakantie, en hoor de hele dag andermans overlast!!!!!! Wanneer gaat er nu eens wat gebeuren?!  Graag een nette terugkoppeling en reactie terug van te ondernemen acties om de overlast te verhelpen.

Datum:                                          13 Juni 2013
Provincie:                                      Noord-Holland
Locatie van de windturbine(s): ‘t Veld
Plaats:                                           Gemeente Hollands Kroon
Uw Naam:                                    B.J.Homan
Naam vermelding:                      wel
Email:                                            b.j.homan@quicknet.nl
Mailadres vermelding:                wel

Klacht:                         Een paar jaar staat hij er nu. Een gigantische
windmolen, vlak achter ons huis aan de Rijdersstraat  in’. t Veld. Als voorstander van duurzame energieopwekking heb ik mij aanvankelijk welwillend opgesteld. De welwillendheid is geleidelijk aan verdwenen en  veranderd in een grondige hekel aan het ziekmakende geluidsmonster. Bij een bepaalde windrichting en vanaf kracht 4 of 5 stijgen er dag en nacht enorme hoeveelheden F16′s op vanuit onze tuin. Slapen, ho maar. De ergernis vreet je op. We trekken het niet veel langer meer. Het is gesubsidieerde terreur. Tijd voor actie!

Datum:                                           06/09/2013
Land:                                              Nederland
Provincie:                                       Nh
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                            Anna paulowna Hollands kroon
Klacht:                         Doe toch eens normaal man! Schunnig dat dit allemaal
toegestaan wordt, en milieudienst en gemeente dag in dag uit passief blijft terwijl overlast aan de orde van de dag is. Overlast is niet te harden, DOE IETS!

Datum:                                           06/08/2013
Land:                                              Nederland
Provincie:                                       N.h.
Locatie van de windturbine(s):  Zwinweg
Plaats:                                            Anna Paulowna
Uw Naam:                                     Irene Grijzenhout
Naam vermelding:                       wel
Email:                                             *  Mailadres vermelding:           niet

Klacht:
Windturbine op 300 meter veroorzaakt al  een week herrie, niet tegeloven zo luid.
We zijn al een week nauwelijks in onze tuin geweest, we zijn ten einde raad.
We willen schelden en nog erger, maar doen het niet.
Windstroomboeren, met een hoog moreel besef, vooral voor anderen, denken zelf
alleen aan hebben, houden en vooral aan halen, over de ruggen van hun buren.

Datum:                                          06/05/2013
Land:                                              Nederland
Provincie:                                      Nh
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                            Anna Paulowna, Hollands Kroon
Uw Naam:                                     *Naam vermelding:                  niet
Email:                                            *Mailadres vermelding:           niet

Klacht:                         Niet te geloven dat je liever niet meer in je eigen
tuin zit. Ondanks het geweldige weer. Monotone industriële windturbine geluiden die
je woon en leefgenot verpesten. Heren en Dames gemeente en milieudienst, hoe lastig
ook, probeer u eens te verplaatsen in een situatie altijd thuis te komen in
andermans overlast. NOOIT meer hè lekker thuis in de rust en stilte. Maar thuiskomen
en je autodeur opendoen, en weer andermans overlast horen. *probeer* het eens, je te
verplaatsen in diegenen wiens rust en stilte afgepakt is. Het is lastig, ik begrijp
het. Want het is niet in uw tuin, dus wat zou het?! Ga vooral door met het terzijde
leggen van alle meldingen van overlast. Niet reageren. Niets oplossen. Geen beweging
helemaal niets. En dat allemaal voor het grote geld, dat burgerbelangen hier
allemaal ondergeschikt aan maakt. Het is een schande. Zelfs raadsbesluiten worden
niet nagekomen en moet iedereen aan herinnerd worden. Belofte maakt schuld. Niet
vergeten, wel vergeven. Opzij opzij opzij. Erbij erbij, erbij. In plaats van
oplossingen worden alleen maar problemen gecreëerd. Bij iedere extra turbine weer
een. Maar wat zou het? Geld boven burgerbescherming.

Klacht Milieudienst Kop van Noord Holland

Formulier ID: 17058618
Verzenddatum: Vrijdag 31 mei 2013 13:7:43.
Verzonden van formulier: Klachtenformulier (e-formulier)

Asociale herrie van windturbine op 300 meter afstand anderen klagen niet meer.  Ze weten dat de milieudienst lak aan ze heeft.

Klacht Milieudienst Kop van Noord Holland.

Formulier ID: 17065228
Verzenddatum: Dinsdag 4 juni 2013 17:1:30.
Verzonden van formulier: Klachtenformulier (e-formulier)

Geluidsoverlast van 2 windturbines, het is een schande en diefstal, zo luid en irritant! We worden woedend op de mensen die ons dit aandoen en op de mensen die hier niets aan doen.

Datum:                                            06/04/2013
Land:                                              Nederland
Provincie:                                      Noord Holland
Locatie van de windturbine(s):  Zwinweg
Plaats:                                            Anna PaulownaI.Bes
Uw Naam:                                     ********** Naam vermelding:                       niet
Email:                                             **********Mailadres vermelding:                niet

Klacht:
En weer is de geluidsoverlast van windturbine op 300 meter niet te harden.
Ondanks duur tweede terras, ritselende boomblaadjes, geen plekje in de tuin waar ik mijn boterhammetje kan opeten.
Wat zijn dat toch voor mensen die ons dit aandoen? Waarom doet het gem. bestuur
van Hollands Kroon hier niets aan? Zijn windstroomboeren belangrijker dan gewone burgers? De wet biedt mogelijkheden, ondanks dat, horen we: nee, nee, nee.

Datum:                                          05/31/2013
Land:                                              Nederland
Provincie:                                      Noord Holland
Locatie van de windturbine(s):  Zwinweg
Plaats:                                            Anna Paulowna
Uw Naam:                                    I.GrijzenhoutUw Naam
Naam vermelding:                       wel
Email:                                           *************   Mailadres vermelding:           niet

Klacht:
En weer kijken we naar het torpedovormige achterwerk van de windturbine op 300 meter afstand en weer gooien de wieken hun herrie over en in onze hele tuin.
Denk maar niet dat we alleen staan met deze overlast. Andere omwonenden hebben geen
enkel vertrouwen meer in het gemeente bestuur. Die gaan gewoon niet meer stemmen.
Nooit meer, ook niet voor andere verkiezingen. Nog meer mensen die geen enkel
vertrouwen hebben in onze democratie.

Datum:                                           05/28/2013
Land:                                              Nederland
Provincie:                                       Nh
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                            Anna paulowna
Klacht:                         Wat een warm onthaal. Prachtig weer, thuiskomst in
onze stille oostpolder. Met turbines die weer volop monotoon gedreun uitbraken en
uitstorten over ons heen. We moeten het maar vreten. We moeten het maar slikken.
Vergund onder de leugens en verwerpen van zienswijzen dat overlast niet te
verwachten valt. En als dat dan wel het geval is schouderophalend meldingen van
dagelijkse overlast negeren. Heel bijzonder.

Datum:                                           05/21/2013
Land:                                              Nederland
Provincie:                                       NH
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                            Anna Paulowna, Hollands Kroon
Klacht:
Wat gij niet wilt dat u geschied, doet dat ook een ander niet. Dat lijkt me
duidelijk. Wij gunnen onze buren de rust, woon en leefgenot die ze verdienen. En
andersom lijkt me dat ook welverdiend. Maar waarom wordt ons dat afgenomen?!

De turbine braakt monotone geluiden als een immense propellor die in de lucht zweeft
over ons uit. Woesj-woesj-woesj. En het houdt niet op. En het stopt maar niet. En de
toon verandert maar niet. Harde reclames op de televisie kunnen we zachter zetten.
Irritante reclames op televisie kunnen we uitzetten. Incidentele burenoverlast
kunnen we bespreekbaar maken, vragen of men dat wil stoppen. Die signalen zijn wel
afgegeven. De portemonee is heiliger dan de relatie met de buren. Met het monotoon
uitbraken van irritant windturbine geluid valt fors te verdienen. Voor eigen belang.
Gemeenschapsbelang, en wat de omwonenden er van vinden is van ondergeschikt belang.
Voor de eigenaren. Voor de politiek. Voor de milieudienst. Hou er mee op. Weeg de
belangen van omwonenden zorgvuldig mee. Het gaat om lusten en lasten. Wie heeft nu
de lusten?! En wie hebben nu 100% de lasten? Juist, de omwonenden. En wie hebben er
nu niet om gevraagd? Juist, de omwonenden. En wie moeten de dagelijkse overlast
doorstaan? Juist, de omwonenden. Diegenen, die niet de veroorzakers zijn. Die er
nimmer om gevraagd hebben. Is dat een rechtmatige verdeling van lusten en lasten?!
Men zou zich moeten schamen. Een ieder die iets aan de overlast zou kunnen doen, en
nog altijd niets doet. Niet wil doen, onder het motto niets kunnen doen. Het minste
is om tegen overlast te strijden. En niet langer schouderophalend briefje voor
briefje op de stapel te gooien. Op naar de volgende..

Datum:                                            05/19/2013
Land:                                               Nederland
Provincie:                                       Nh
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                            Anna Paulowna / Hollands Kroon
Klacht:
Op pinksterdag geen rust in de tuin. Onrust dat wel. Maar wie interesseert het?!
Niemand! Want wie voelt of hoort dat?! NIEMAND!

Niemand die zich druk maakt om onze overlast. Onze afgenomen rust en stilte. Niemand
die actie gaat ondernemen. Geef ons onze rust en stilte terug. Hou op met het
windmolen gedreun, waar we niet om gevraagd hebben. Ga weg met het monotone geluid
waar we niet meer om heen kunnen. Hou er mee op! We worden er zat van. We worden er
flauw van, we hebben er niet om gevraagd. Hollands Kroon, bescherm vooral de
overlast gevers. Bescherm vooral niet je burgers. Milieudienst, blijf vooral je
huldigen in stilzwijgen. En blijf roepen dat je niets kunt. En dat je niets mag.
Beteken NIETS voor je burgers die elke dag last hebben van overlast van industriële
machines. Keer je rug naar die mensen die hulp vragen om de overlast problemen op te
lossen. Stop met vragen om geen klachten meer in te dienen. De overlast is er elke
dag. En leidt tot een onleefbare situatie. Op geen enkele manier wordt ontkent dat
er sprake is van overlast. Verschuil je dan ook niet achter niets kunnen en mogen
oplossen. Maak gebruik van maatwerk. Doe daadwerkelijk onderzoek naar het opnemen
van de overlast gevende turbines in de Oostpolder naar elders. Naar zee, naar de
afsluitdijk, Enkhuizen Lelystad, havens west. Overal is het goed, zolang het wat
oplost. En NIETS doen lost NIETS op!

Datum:                                           05/18/2013
Land:                                              Nederland / Teletubbieland
Provincie:                                      Het open riool van Hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s):  Slikkerdijk 3
Plaats:                                            Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam:                                     Tineke Sijm
Naam vermelding:                       wel
Email:                                            houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding:                wel

Klacht:
14-4-2013 / 15-4-2013 Herrie van de kutmolen
16-4-2013 / 17-4-2013 Herrie van de kutmolen
28-4-2013 Hele dag herrie van de kutmolen
28-4-2013 / 29-4-2013 Herrie van de kutmolen
29-4-2013 Hele dag herrie van de kutmolen
4-5-2013 wakker van de kutmolen
4-5-2013 / 5-5-2013 herrie van de kutmolen
5-5-2013 Hele dag herrie van de kutmolen
12-5-2013 Hele dag herrie van de kutmolen
12-5-2013 / 13-5-2013 wakker van de kutmolen

De (R) OVERHEID  heeft schijt aan zijn burgers.

“”””Van sommige mensen kan men zich niet voorstellen dat zij van al die miljoenen
zaadcellen de snelste zijn geweest””””

Betreft illegale windturbine gemeente Schagen

Heer Allard, (Milieudienst Kop van Noord Holland)foto Zijpe 2

Afgelopen dagen en vandaag ga ik door een hel. Eindelijk hebben we mooi weer en heerlijk om naar buiten te gaan om in de tuin te werken en te genieten. Was dat maar waar. Vrijdag heb ik zelfs op het terras gezeten met oorbeschermers op. Het moet toch niet gekker worden. Slapen met de t.v aan als je rust hard nodig hebt. De turbine van Schuijt staat te draaien op volle toeren en is er geen sprake van silent mode of hoe je dat maar wilt noemen. Wederom lacht hij zich een slag in de ronte.  En u doet niets tewijl u moet handhaven. Ik vraag u dus per omgaande hier iets aan te doen want het kan echt niet langer zo. De rek is er uit en de gezondheid gaat steeds verder achteruit.

Ik vraag u ga over in actie!

Klacht:
Geluidsoverlast van opgeschaalde windturbine.300 meter van ons huis.
Schaamteloos en niet te geloven zo luid. Het derde verpeste voorjaar,en het gaat maar door,want om de poen is het te doen.Geprobeerd om buiten,in onze grote tuin een plekje geluidsschaduw te
zoeken,niet te vinden. Ik stap maar in de auto,om ergens anders van wat zon en buitenlucht te genieten.
Met groet. Irene Bes Anna Paulowna

Klacht:                        
Nog altijd is er niets gebeurd. Kom thuis, en daar is het weer. Woesj-woesj-woesj. Niet om gevraagd maar wel gekregen. Wat zitten jullie daar eigenlijk te doen, elke dag. Iedere burger wegwimpelen die om hulp komt vragen? Argumentatie te bedenken om maar niets te hoeven doen? Geen ondersteuning bieden tegen mensen die iedere dag geconfronteerd worden met geluidsoverlast, al dan niet van illegale windturbines?
Het wordt ons de strot doorgeduwd. Elke dag weer. Als ganzenlever ganzen, wiens bekken gesnoerd worden. Kom achter je bureau vandaan. Sta op en ga strijden voor oplossingen. In plaats van argumentatie te verzinnen om maar niets te hoeven doen. Welke stappen gaan er plaatsvinden om overlast te bestrijden? Welke stappen zijn er gedaan? Mooie beloftes waar niets van terecht
komt. Burgers die de prijs moeten betalen waar niets van betekenis voor gedaan wordt.
Het is een schande!
Klacht uit de Oostpolder Anna Paulowna:
De eerste mooie voorjaarsdag. Maar niet voor ons. Wij zitten binnen, want wij lijden
onder geluidsoverlast van 3 kanten.
De turbine aan de Veerweg, de turbine aan de Zwinweg en door door resoneren tegen het
huis van de buurman hebben we van dit monster dubbelop overlast.
De herrie is te erg voor woede. Wat rest is minachting voor de mensen die ons dit
aandoen en de gemeente Hollands Kroon, die weigert hier ies aan te doen.

 

Klacht:                      
Als je de ramen dicht moet houden om andermans herrie buiten niet te hoeven horen,
dan kunt u zich wel voorstellen dat je daar niet blij van wordt. Kunt u zich dat
voorstellen? Kunt u het zich voorstellen dat bij iedere stap buiten de deur u
geconfronteerd wordt met andermans geluid, en last heeft van geluidsoverlast? ELKE
DAG?!
En dan ook nog niet de ramen open kunt zetten om de frisse lucht binnen te
laten maar dat er dan geluidsoverlast binnen komt samen met de frisse lucht?
De frisse lucht is gevraagd, prima. De geluidsoverlast, van twee kanten, nu BINNEN
en BUITEN, is ONGEVRAAGD! En zelfs als je vraagt om op een vrije dag zoals
koninginnedag ook van een stille vrije dag te kunnen genieten, is men niet bereid
die te geven. Wordt komende koninginnedag die heel speciaal wordt ins zelfs ook de
rust en stilte afgenomen?
Veroorzaken van burenoverlast is het doen van onrecht aan anderen, ongevraagd. Kom tot een oplossing, handhaaf, leg maatwerk op, of verplaats de overlast waar plekken waar het geen overlast veroorzaakt. En dat is daar waar geen omwonenden zijn!
Datum:                                            04/17/2013
Land:                                                   Nederland
Provincie:                                          Nh
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                                Anna paulowna
Uw Naam:                                      *
Naam vermelding:                       niet
Email:                                               *
Mailadres vermelding:                niet
Klacht:                         Wat een warm onthaal. Een stevige wind die in
regelmatig gedreun onderbroken wordt door de mastodonten naast onze huizen. Buiten
probeer ik tussen de overlast door de vogeltjes te horen, en de ritselende blaadjes
die het vroeger zo aangenaam wonen maakte. Nu wordt verstoord door de windmolen
maffia, die lak heeft aan de buurt en overlast. En ondersteund wordt door de lokale
politiek en milieudienst. Zo de muziek aan, en naar binnen. Zodat niets herinnert
aan het constante gedreun van de turbines naast onze huizen. En vandaag in volop
stereo, versterken ze elkaars geluid. Hopende op een oplossing en veel windstille
dagen om wat woon en leefgenot van hier te hebben.
Datum:                                                 04/16/2013
Land:                                                     Nederland
Provincie:                                           NH
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                                                 Anna Paulowna
Uw Naam:                                          ***********             niet
Email:                                                  ***************
Klacht:                         K-deng, k-deng, k-deng, k-deng, etc. Als ik de
achterdeur open, den moet ik daar aan denken. Een trein boven mijn hoofd. K-deng,
k-deng, k-deng, k-deng. En zo maar door.  Niet natuurlijks meer aan. Gedender boven
onze hoofden. Onweer maar dan monotoon. Wanneer houdt het eens op? Wanneer worden we
er van verlost? En krijgen we onze gewone natuurlijke vertrouwde blaadjes geritsel
weer terug? Zonder verstoring van industriële windturbine gebeuk? Natuurlijke wind
geluiden? Natuurlijke windstilte? Wanneer krijgen we terug wat we hadden?
Kort na de raadsvergadering, waar  ik insprak, las ik in het N.H.Dagblad:
 “overlast gevende windmolens van Anna Paulowna naar Wieringermeer reële optie”.
De toenmalige wethouder, de heer Fijko van der Laan, nu fractievoorzitter van de PvdA in de gemeente Hollands Kroon doet zijn best voor ons. Wellicht met nog een paar andere partijen.
Maar B & W van Hollands Kroon doen niets. Zelfs de VVD (een partij die zegt op te komen voor de persoonlijke rechten van burgers en geen voorstander van gesubsidieerde wind energie) doet niets!
Zelfs een stilstand regeling voor de nacht, zodat wij eindelijk eens normaal met het raam open kunnen slapen, zit er voor ons, omwonenden van windturbines niet in.
In onze polder is het heel erg stil. Toch kunnen de regels volgens deze mensen niet aangepast worden.
Ondanks nieuwe plannen in de Wieringermeer, wordt er met geen woord gerept over verplaatsen van deze , ons levensgeluk aantastende apparaten.
En het kinderrijmpje drenst maar door mijn hoofd:”
“veel beloven weinig geven,doet de gemeente in vreugde leven”.

Datum:                          03/11/2013
Land:                           Nederland teletubbieland
Provincie:                      Het open riool van Hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s):  Slikkerdijk 3
Plaats:                         Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam:                        Tineke Sijm
Naam vermelding:                wel
Email:                          houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding:           wel

Klacht:
Het is al weer een tijdje oostenwind en ijskoud;
stiekem hoop ik dat het het hele jaar zo zal blijven. Dan maar geen hoge temperaturen.

Voor hogere temperaturen en veel zon gaan we wel weer naar het buitenland zoals we wel vaker doen sinds de gezwellen.

Mooie berichten voor mevrouw Ina Vonk.
Wegwezen met het gezwel dat windturbine heet.

En de (r)overheid heeft schijt aan ons!

BINNENKORT WORDEN WE WELLICHT BLIJ GEMAAKT MET EEN VLIEGVELD NAAST ONS
HUIS?????????????????????
JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In de Wieringermeer moeten heel veel
GEZWELLEN (lees windturbines) geplaatst worden. Hier ligt een zweefvliegveld!
Dit vliegveld moet weg vanwege de gezwellen. Nou, dacht  OPEN RIOOL VAN HOLLANDS KROON GEMEENTE dit vliegveld kan wel aan de Walingsweg komen.
Ze hebben daar toch al last van 2 gezwellen; dit kan er ook nog wel bij!!!!!!!

Nou niet denken dat zal wel meevallen. Er lopen hier 4 mannetjes rond met een
superdikke map met tekeningen voor het vliegveld. OP PAPIER VAN DE NUON!!!!!!!
Als ik het zelf niet had gezien geloofde ik het niet. Naast mijn huis!!! Keurige
lijntjes ingetekend  hoe het moet worden.

Over inspraak gesproken.

Heeft de burger (buiten het belasting betalen) nog iets te zeggen?

Anoniem

Klacht:
Nog altijd niets gebeurd aan de windmolen klachten. Nog altijd dagelijkse overlast.
En geen oplossingen. Woesj woesj woesj gaat het tekeer. Naast met slagers die hun
eigen vlees keuren gebeurd er nog altijd niets. Geen wil om iets te doen.
Bestuurders die hun eigen belang zwaarder laten wegen dan burger belang. Wordt

Datum:                          04/01/2013
Land:                             Nederland
Provincie:                      Nh
Locatie van de windturbine(s):  Oostpolder
Plaats:                         Anna paulowna
Uw Naam:                        ****
Email:                          Stamve@xs4all.nl
Mailadres vermelding:           wel

Klacht:
Zoveelste melding aan de milieudienst mbt overlast windturbines:
Nog altijd veel van hetzelfde. Overlast, overlast, overlast. Maar blijf de overlast
makers maar beschermen hoor. Vooral niets voor weerloze omwonenden en burgers willen betekenen. We snappen hoe het zit. Jullie kunnen niets, jullie willen niets, doen niets. Maar lossen vooral niets op. En kruipen weer onder jullie steen.  Los eens
wat op!

Aanvraag details:

Formulier ID: 15369964 Milieudienst Kop van Noord Holland
Verzenddatum: Dinsdag 2 april 2013 14:42:44.
Verzonden van formulier: Klachtenformulier (e-formulier)

Gisteren geluidsoverlast niet te geloven zo luid, gelukkig was het koud. Vandaag mooi fris weer, alweer geluidsoverlast. Noord/oostenwind, windturbine ten noord/oosten, op 300 meter afstand van ons huis. Bedankt

Klacht

Datum 04/02/2013
Land Nederland
Provincie Nh
Locatie van de windturbine(s) Oostpolder
Plaats Anna paulowna
Uw Naam ***********
Naam vermelding niet
Email **********
Mailadres vermelding niet
Klacht Het gaat niet heel lang meer duren of ik ga vloeken in mijn eerstvolgende berichten. Jullie doen niets, helemaal niets. Er is sprake van overlast, het hele jaar door. Burenoverlast, en niet zo’n klein beetje ook. En dat jullie geregeerd worden door turbine eigenaren neemt niet weg dat ik rechten heb. Recht op normaal woon en leefgenot. Zonder dat ik last heb van buren. DOE IETS! Kom achter je buro vandaan, en onderneem actie. In plaats van met een woordenbrij van lariekoek en ambtelijk geleuter je er makkelijk vanaf te maken. ER IS OVERLAST HEEL VEEL OVERLAST. Het monotone gedreun kolkt hier door de lucht. En stopt nog altijd niet. Heren wethouders en raadsleden die ook van die prachtige lawaaimachines bezitten, het wordt tijd dat u uzelf in de spiegel kijkt, en zich afvraagt of het nog wel ethisch is. Ondanks middelen als maatwerk en vonnis van de rechtbank illegaliteit overeind houden. Kijk in de spiegel en onderneem actie om overlast op te lossen en te stoppen.

Klacht

Datum 03/20/2013
Land Nederland
Provincie nh
Locatie van de windturbine(s) oostpolder
Plaats anna Paulowna
Uw Naam ***********
Naam vermelding niet
Email ***********
Mailadres vermelding niet
Klacht Nog altijd niets gebeurd aan de windmolen klachten. Nog altijd dagelijkse overlast. En geen oplossingen. Woesj woesj woesj gaat het tekeer. Naast met slagers die hun eigen vlees keuren gebeurd er nog altijd niets. Geen wil om iets te doen. Bestuurders die hun eigen belang zwaarder laten wegen dan burger belang. Wordt vervolgd!

 Klacht

Datum 03/11/2013
Land Nederland teletubbieland
Provincie Het open riool van Hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3
Plaats Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam Tineke Sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Het is al weer een tijdje oostenwind en ijskoud;
stiekem hoop ik dat het het hele jaar zo zal blijven. Dan maar geen hoge temperaturen.Voor hogere temperaturen en veel zon gaan we wel weer naar het buitenland zoals we wel vaker doen sinds de gezwellen.Mooie berichten voor mevrouw Ina Vonk.
Wegwezen met het gezwel dat windturbine heet.En de (r)overheid heeft schijt aan ons!BINNENKORT WORDEN WE WELLICHT BLIJ GEMAAKT MET EEN VLIEGVELD NAAST ONS HUIS?????????????????????
JA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! In de Wieringermeer moeten heel veel GEZWELLEN (lees windturbines) geplaatst worden. Hier ligt een zweefvliegveld!
Dit vliegveld moet weg vanwege de gezwellen. Nou, dacht OPEN RIOOL VAN HOLLANDS KROON GEMEENTE dit vliegveld kan wel aan de Walingsweg komen.
Ze hebben daar toch al last van 2 gezwellen; dit kan er ook nog wel bij!!!!!!!Nou niet denken dat zal wel meevallen. Er lopen hier 4 mannetjes rond met een superdikke map met tekeningen voor het vliegveld. OP PAPIER VAN DE NUON!!!!!!!
Als ik het zelf niet had gezien geloofde ik het niet. Naast mijn huis!!! Keurige lijntjes ingetekend hoe het moet worden.Over inspraak gesproken.Heeft de burger (buiten het belasting betalen) nog iets te zeggen?

 Klacht

Datum 03/10/2013
Land Nederland
Provincie nl
Locatie van de windturbine(s) groettocht/groetpolder
Plaats .middenmeer
Uw Naam *****
Naam vermelding niet
Email ****
Mailadres vermelding niet
Klacht Wij zitten tussen 2 parken in en worden dus ingeklemd. De kans dat het park of parken opgeschaald wordt staat ons meer dan tegen. Wij willen deze parken niet! Als later meer uitleg nodig is, geen probleem.

 Klacht

Datum 03/10/2013
Land Nederland
Provincie Noord-Holland
Locatie van de windturbine(s) Langs de Ravelijnweg en Rijksweg
Plaats Den Helder
Uw Naam Uw Naam
Naam vermelding wel
Email veen1958@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Woesh, woesh en woesh…vooral als het oostenwind is. ‘s Zomers als je de ramen open hebt en het is oostenwind dan lijkt het wel of deze windmolens bij je in de achtertuin staan. Ook ‘s nachts (zelfs met de ramen gesloten) hoor je een soort van gebonk van die wieken. Zeer irritant.

 

Datum 03/10/2013
Land Nederland
Provincie Noord holland
Locatie van de windturbine(s) Rijksweg
Plaats Den helder
Uw Naam van Opzeeland
Naam vermelding wel
Email boschpmp@hotmail.com
Mailadres vermelding niet
Klacht De turbines staan op 200 meter van de woonwijk Marinapark en maken aangezien het in Den Helder bijna altijd waait veel lawaai. Bij het schijnen van de zon is er last van de slagschaduw! Kortom absoluut geen nieuwe turbines erbij en een ruime afstand aanhouden bij het plaatsen van de turbines ten opzichte van woonwijken. Ik heb helaas niet de illusie dat de al geplaatste giants zullen verdwijnen!

Klacht

Datum 03/09/2013
Land Nederland
Provincie Noord-Holland
Locatie van de windturbine(s) zuidelijk van de Gedeputeerde Laanweg
Plaats Andijk
Uw Naam Dick Visser
Naam vermelding wel
Email blokvis@xs4all.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Met grote tevredenheid kennis genomen van de Alkmaarse rechtbank om een windmolen in Sint Maartensbrug ‘s nachts stil te leggen.Wij hebben zelf te maken met drie windmolens op korte afstand van onze woning (245, 275 en 395 meter in een lijnopstelling). We ervaren nagenoeg altijd geluidsoverlast van deze turbines, ‘s nachts is dat het meest hinderlijk omdat er dan weinig tot geen omgevingslawaai is. In deze periode is het geluid soms ‘niet om te harden’. Oostenwind, weinig blad aan de bomen en kale landerijen om onze woning. Het is een slechte periode met vaak last van hoofdpijn. We ervaren het ook regelmatig als een vorm van terreur. Het helpt al een heel stuk als we rustig zouden kunnen slapen.

Klacht

Datum 03/08/2013
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Den helder zwembad de schots
Plaats Den helder
Uw Naam *****8
Naam vermelding niet
Email ****
Mailadres vermelding niet
Klacht De windmolen bij de schots maakt t lawaai van continue heien. Hinderlijke geluidsoverlast. s’nachts geen raam kunnen open zetten en ontspannen slapen, en in zomer niet gezellig en ontspannen buiten zitten. In de winter kun je tussen 15 en 17 uur niet in huiskamer of keuken zitten zonder epilepsie te krijgen, dus licht- slagschaduw.

Klacht

Datum 03/10/2013
Land Nederland
Provincie Noord-Holland
Locatie van de windturbine(s) Langs de Ravelijnweg en Rijksweg
Plaats Den Helder
Uw Naam Uw Naam
Naam vermelding wel
Email veen1958@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Woesh, woesh en woesh…vooral als het oostenwind is. ‘s Zomers als je de ramen open hebt en het is oostenwind dan lijkt het wel of deze windmolens bij je in de achtertuin staan. Ook ‘s nachts (zelfs met de ramen gesloten) hoor je een soort van gebonk van die wieken. Zeer irritant.

Klacht

Datum 03/05/2013
Land Nederland Teletubbieland
Provincie Noord Holland Open riool van hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3
Plaats Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam Tineke Sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Heerlijk! De lente komt eraan!!????Ja, maar ook de windrichting draait daarmee.Weer het vreselijke gezwel dat Windturbine heet mijn nachtrust laten verstoren. Ik kan vannacht nergens anders slapen. Jammer.En de (r)overheid heeft schijt aan ons.

Klacht

Datum 02/25/2013
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Groetpolder en Wieringermeer
Plaats Middenmeer
Uw Naam *****************
Naam vermelding niet
Email **************
Mailadres vermelding niet
Klacht Met westen wind geluidshinder van Groetpolderpark op 600 mtr. afstand. Met oosten wind geluidshinder van park Groettocht van NUON op 1000 mtr. afstand. Met een fooi van 136 euro/jaar (nooit aangenomen) denkt NUON je verstoorde rust gecompenseerd te hebben. En de belofte de molen(s) stil te zetten om ‘s nachts te kunnen slapen blijkt een wassen neus!

Klacht

Datum 02/14/2013
Land Nederland
Provincie Nh
Locatie van de windturbine(s) Oostpolder
Plaats Anna Paulowna
Uw Naam **
Naam vermelding niet
Email **
Mailadres vermelding niet
Klacht Geen rust en stilte meer om het huis. Zoals het was. Afgepakt. Alle omwonenden die andermans zelfverrijkend monotoon gedreun moeten aanhoren, over de ruggen van de buren. Overlast waar niemand wat aan wenst te doen. Waarvan iedereen vind dat het er bij hoort. Ook als omwonenden daar alle woon en leefgenot voor in moeten leveren. Wat Hollands Kroon zo prat op gaat in haar knollen voor citroenen folders. Hollands Kroon vindt windmolen gedreun belangrijker dan haar burgers. Vecht tegen haar burgers om maar niets te doen. Geen uitvoering te geven aan beloftes. Geen antwoorden te geven op gestelde vragen. Te blijven herhalen dat de overlast geen probleem is voor de gemeente. En geen probleem is voor de milieudienst. Met een oplossend vermogen van een nat vloeitje. Geef burgers de rust en stilte terug die hoort bij het platteland. Blijf niet hangen in passieve wegwimpeling van dagelijkse overlast. Stop met de schouderophalende ontkenning van de overlast problemen. Toon initiatief en zorg met provincie, eigenaren en benadeelden voor oplossingen. Zoals het hoort. Stop de ontkenning en wegrennen van overlast problemen in plaats van telkenmale schoonvegen van het eigen straatje. Meer wind, minder overlast.
klacht Windturbine herrie om ons huis, niet te geloven zo luid De turbine vanWaaiboer draait niet, op dit moment. De groeten.
veroorzaker overlast Rezelman
adres Zwinweg 38
postcode 1761
postcode jk
woonplaats Anna Paulowna

Aanvraag details:

Formulier ID: 15279651
Verzenddatum: Maandag 4 februari 2013 13:51:48.
Verzonden van formulier: Klachtenformulier (e-formulier)
 Uw aanvraag gegevens
naam
adres Zwinweg
postcode
postcode
woonplaats Anna Paulowna
telefoonnummer
E-mailadres
klacht geluidsoverlast,dag en nacht,van windturbine,ten n.o van ons huis,op 300 m. afstand.De turbine tegenover ons huis,is met deze windrichting minder hinderlijk.
veroorzaker overlast Rezelman
adres Zwinweg 38
postcode 1761
postcode jk
woonplaats Anna Paulowna
 Met vriendelijke groet,Milieudienst Kop van Noord-Holland
Klacht
Datum 02/04/2013
Land Teletubbieland
Provincie Het open riool van Hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3 Wieringerwaard(eloos)
Plaats Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam Tineke Sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Het gezwel dat windturbine heet staat weer te pompen.En de (r)overheid heeft schijt aan ons.
Klacht
Datum 02/03/2013
Land Nederland
Provincie Noord holland
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3
Plaats Wieringerwaard
Uw Naam
Naam vermelding niet
Email
Mailadres vermelding niet
Klacht De afgelopen dagen samengevat weer een hoop gewoesh en geklap.
Donderdagnacht vanwege buikgriep kids uit bed en toen hoorden we het boven!
Het idee dat mijn kinderen dit onbewust tijdens hun slaap binnenkrijgen, geeft mij als moeder een vreemd gevoel. Is dit schadelijk?
Als je dit opzoekt, lees je van wel. Wat doet dit op den duur? We kunnen toch niet vanwege het opwekken van groene stroom de gezondheid van onze kinderen in het gevaar brengen?
We hopen maar weer op vrieskoude (oostenwind) kunnen we weer GEZOND!!!
Slapen…….zzzzzzzzzzzzz
Een stilte minnende moeder in de Wieringerwaardse polder
Klacht
Datum 02/02/2013
Land Nederland
Provincie NH
Locatie van de windturbine(s) Oostpolder
Plaats Anna Paulowna
Uw Naam
Naam vermelding niet
Email C****************
Mailadres vermelding niet
Klacht Een stap buiten de deur en ik hoor niets anders dan vliegtuigen buiten. Vliegtuigen die stil staan, en niet even tijdelijk voorbij vliegen. Woesj woesj woesj woesj woesj woesj woesj woesj woesj woesj woesj woesj woesj woesj woesj. Dat wordt weer de hele dag andermans monotoon gedreun. Fijn vandaag nog weg te moeten en dat even niet te hoeven horen. Wanneer komen er oplossingen? Wanneer stopt milieudienst, gemeente en overheid met wegwuiven van de overlast?!
Sent: Wednesday, January 30, 2013 8:54 AM
To: ***************Subject: Bevestiging bestelling

Aanvraag details:

Formulier ID: 15271750
Verzenddatum: Woensdag 30 januari 2013 8:54:14.
Verzonden van formulier: Klachtenformulier (e-formulier)
 Uw aanvraag gegevens
naam *****8
adres Zwinweg *
postcode ****
postcode **
woonplaats Anna Paulowna
telefoonnummer ******
E-mailadres **********
klacht Geluidsoverlast,luid en onuitstaanbaar. Waaiboer, ten westen van ons huis minder luid dan de turbine van Rezelman,ten noordoosten van ons huis, de kant waar we slapen. De groeten.
veroorzaker overlast Rezelman
adres Zwinweg 38
postcode 1761
postcode jk
woonplaats Anna Paulowna
 Met vriendelijke groet,Milieudienst Kop van Noord-Holland

Klacht

Datum 01/29/2013
Land Nederland Teletubbieland
Provincie Het open rioool van Hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3 Wieringerwaard(eloos)
Plaats Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam Tineke Sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Vanmorgen weer veel gebulder in de polder.
Hondje nog even uitlaten en dan
met mijn dochter een nachtje slapen in een hotel.Lekker rustig.Waarom moet ik nog WOZ betalen als ik niet meer in mijn eigen huis kan wonen?Burgemeester, leg het uit.
Zal dat ooit gebeuren?
De (r)overheid heeft schijt aan ons.Het loopt met ons net zo af als de mensen in Groningen; de overheid wil gas, dan pompen ze gas uit de grond. Of er nu huizen verzakken, straks misschien doden vallen. De (r)overheid heeft ook schijt aan hen. Gas moeten we pompen, veel gas en laat de burgers de pleuris krijgen.Waar zijn onze burgerrechten?

Klacht

Datum 01/29/2013
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Windmolens park van Luna
Plaats Heerhugowaard
Uw Naam C. Appel
Naam vermelding niet
Email C.appel@outlook.com
Mailadres vermelding wel
Klacht Tijdens de vorst- en sneeuwgeruimde stonden de monsters stil!!!! Wat was dat even genieten zeg! Eindelijk geen gezoef en gebonk, lekker buiten lopen en spelen met natuurlijke geluiden van vogels en bomen, heerlijk slapen zonder achtergrond gebonk, heerlijk bezig zijn in huis zonder steeds maar met dat gedraai en geluid te worden geconfronteerd. Maar sinds de zaterdag avond is het gebeurd met de rust en draaien die krengen alsof ze de twee weken stilstand moeten inhalen! Afschuwelijk. Overal hier, in en om het huis wordt je continue geconfronteerd met al hun overlast, dag en nacht. Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom de gemeente deze turbines hier heeft kunnen plaatsen! Co2 neutraal worden zonder besef te hebben wat ze bewoners in de nabijheid van deze turbines aandoen. En met klachten loop je tegen een stoïcijnse muur op!

Klacht

Datum 01/28/2013
Land Nederland
Provincie Noord holland
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3
Plaats Wieringerwaard
Uw Naam **********
Naam vermelding niet
Email **********
Mailadres vermelding niet
Klacht Ook overdag weer een hoop geklap van de molen, gelukkig waait het vanavond heel hard met regen, kunnen mijn buren gelukkig nog een beetje slapen!!!
Vr gr
Stilte minnende bewoner van de Wieringerwaard!

Klacht

Datum 01/28/2013
Land
Provincie Het open riool van Hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3
Plaats Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam Tineke Sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Even naar de schaatskampioenschappen kijken, douchen en dan nog even het hondje uitlaten.
Snel maar weer terug want de windturbine staat mijn woongenot weer te verzieken.En de (r)overheid heeft schijt aan ons burgers!Lang leve deze subsidiegedrochten.

Klacht

Datum 01/27/2013
Land Nederland
Provincie NH
Locatie van de windturbine(s) Oostpolder
Plaats Anna Paulowna
Uw Naam *********
Naam vermelding niet
Email **********
Mailadres vermelding niet
Klacht Rustig en stil buiten. Doorkruist door de herrie van links en rechts boven ons hoofd, van opgeschaalde windturbines.
Gaat enorm tekeer.

Klacht

Datum 01/27/2013
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3
Plaats Wieringerwaard
Uw Naam Fam. Ruigrok
Naam vermelding wel
Email **********
Mailadres vermelding niet
Klacht Na een stille vorstperiode met oostenwind gaat vandaag/vanavond de molen weer enorm te keer.

Klacht

Datum 01/27/2013
Land Nederland
Provincie noord holland
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk
Plaats Wieringerwaard
Uw Naam *******
Naam vermelding niet
Email ***********
Mailadres vermelding niet
Klacht Windturbine klapt erover maakt ontzettend veel lawaai met name omdat het nu zo stil is buiten

Klacht

Datum 01/27/2013
Land Nederland
Provincie Het open riool van Hollands Kroon
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3. Wieringerwaard(eloos)
Plaats Het open riool van Hollands Kroon
Uw Naam Tineke Sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Gister ( 26-1-2013) is de wind gedraaid en begon het te dooien en jawel, daar was hij weer: DE STAMPENDE WINDTURBINE!!De (r)overheid heeft schijt aan zijn burgers!Een gruwel boven onze huizen deze
subsidiegedrochten.WIE HELPT ONS?

Klacht

Datum 01/26/2013
Land Nederland
Provincie NH
Locatie van de windturbine(s) Oostpolder
Plaats Anna Paulowna
Uw Naam **************
Naam vermelding niet
Email **************
Mailadres vermelding niet
Klacht Vandaag dan weer in volop stereo. Windturbine gedreun vanaf twee kanten. Geluiden van vogeltjes die overstemd worden door propellor geluiden van industriele windturbines, maar die wel degelijk klinken als vliegtuigen. Maar jammergenoeg niet overvliegen, maar blijven staan. Het mooie van vliegtuigen is dat ze overvliegen. Dat is dan tenminste nog tijdelijk. Dit is permanent gedreun. Links en rechts. De hele dag door. Geen begrip. Geen medeleven. Geen oplossing. Geen reactie. Geen handhaving. Niets. Helemaal niets. Nogmaals en voor de zoveelste keer het verzoek om de overlast voor alle omwonenden op te lossen. Niet meer andermans monotone gedreun. Graag uw reactie.

lacht

Datum 01/23/2013
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3 / zuid zijperweg 80
Plaats Wieringerwaard (eloos) Het open riool van Hollands Kroon.
Uw Naam Tineke Sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Al 16 dagen ZONDER windturbineherrie.
Veel sneeuw in het land.
Een alles zeggende stilte in MIJN polder.
Je zou bijna het hele jaar oostenwind wensen en een pak sneeuw van 1 meter dik.Dit wilde ik even kwijt na al mijn kritische klachten op deze site.Met angst en beven zien we weer de Windturbineherrie opdoemen met een weersverandering!

Klacht

Datum 01/06/2013
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3
Plaats Wieringerwaardeloos
Uw Naam Tineke Sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Wederom gebulder in deze nacht.
van 5 op 6 januari 2012.De *r*overheid heeft schijt aan ons burgers.

Klacht

Datum 01/04/2013
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3
Plaats Wieringerwaardeloos
Uw Naam Tineke Sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht 3 januari 2013/ 23.30 uur. Wederom wakker van die kutmolen die weer heerlijk door de stille polder zijn geluid maakt. Uit bed. Dit klachtenformulier invullen en je maar druk maken omdat je nooit meer in slaap kan komen.Wanneer halen ze die krengen weg uit MIJN stille polder?Wellicht wil de burgemeester eens bij ons komen slapen!?

From: info@milieudienstkvnh.nl
Sent: Friday, January 04, 2013 10:07 AM

Formulier ID: 15233852
Verzenddatum: Vrijdag 4 januari 2013 10:7:17.
Verzonden van formulier: Klachtenformulier (e-formulier)

Klacht: Geluidsoverlast van 2 windturbines,de turbine aan de Zwinweg is zelfs
binnen goed te horen. Die aan de Veerweg is ook bijzonder luid.

Veroorzaker overlast Rezelman & Waaiboer
adres Zwinweg 38
postcode 1761 JK
Anna Paulowna
Met vriendelijke groet Milieudienst Kop van Noord-Holland

Klacht

Datum 01/04/2013
Land Nederland
Provincie NH
Locatie van de windturbine(s) Oostpolder
Plaats Anna paulowna
Uw Naam ************
Naam vermelding niet
Email *************
Mailadres vermelding niet
Klacht Hierbij verzoek ik, namens omwonenden, voor de zoveelste keer tot maatwerk, tot handhaving, tot het stoppen van de burenoverlast geproduceerd door de opgeschaalde turbines in de veerweg en Zwinweg. Wieken hakken door de wind, met het inmiddels welbekende irritante en afschuwelijke monotone geluid. Graag verzoek ik met klem om uw acties aan ons bekend te maken.

Klacht

Datum 01/03/2013
Land Nederland
Provincie nh
Locatie van de windturbine(s) oostpolder
Plaats anna paulowna
Uw Naam *************
Naam vermelding niet
Email **************
Mailadres vermelding niet
Klacht Binnen een dag een reactie. Nimmer reacties ontvangen. Dagelijks geteisterd door de groene leugen. Industrie op het stille platteland. Geen fatsoen om contact te zoeken. Om de problemen van overlast serieus mee aan de slag te gaan. Geen enkele reactie. Geen belletje. Instanties zonder toegevoegde waarde. Roepen in een donker zwart gat. Rapportages die over de normen gaan. Met leugens over fabricage waarden die niet waargemaakt kunnen worden. Klachten die niet serieus worden genomen. Nogmaals voor de zoveelste keer klacht over overlast en uw dienstverlening. Graag verneem ik uw afhandeling.

Klacht

Datum 01/03/2013
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3
Plaats Wieringerwaardeloos
Uw Naam Tineke sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht Wederom een nacht met een stampende turbine in je slaapkamer. (3.1.2013/ 23.55 uur).Waar blijft de *r*overheid om ons te beschermen?

Klacht

Datum 11/28/2012
Land Nederland
Provincie NH
Locatie van de windturbine(s) Oostpolder
Plaats Anna Pauowna
Uw Naam ********
Naam vermelding niet
Email ********
Mailadres vermelding niet
Klacht Je hoofd buiten de deur. Bij de grond is het rustig, en stil. Maar vanuit 60 en 80 meter hoogtes wordt je hardhandig toegeblaft en toegesnauwd, aggressief en monotoon, door de wieken die de harde wind op die hoogte doorhakt. Ongevraagd. Ik wil een normale wind of rust om me heen horen. Geen kunstmatig monotoon gedreun die alle geluiden van onze natuur op een afschuwelijke manier doorkruist. Hou er mee op, zet ze uit. Saneer ze, breng ze naar zee. Breng ze naar daar waar niemand er meer lastig mee gevallen wordt. Niemand het meer de strot doorgeduwd wordt. Woon en leefgenot, Hollands Kroon heeft er hele mooie folders van gemaakt. Maar nog altijd zijn omwonenden hier volop de dupe van. En de politiek lost niets op. Wegwuiven met een paar pennestreken. Doe iets!

Klacht

Formulier ID: 15186842 Milieudienst KVNH
Donderdag 29 november 2012 11:32:35.
Verzonden van formulier: Klachtenformulier (e-formulier)
Uw aanvraag gegevens
klacht Geluidsoverlast,onmenselijk,zo luid,van 2 windturbines. De windturbine van Rezelman staat nu stil,Wat een geluk,Ik ga mijn hondje uitlaten, voor dat het weer nog erger wordt. Met groet
veroorzaker overlast Rezelman/Waaiboer
woonplaats Anna Paulowna

Klacht

Datum 12/03/2012
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) In het land tussen de Belkmerweg en het ECN Duinweg
Plaats St. Maartensvlotbrug/St. Maartenszee
Uw Naam ********
Naam vermelding niet
Email ********
Mailadres vermelding niet
Klacht Ik heb een huisje op het recreatiepark Eb en Vloed aan de Belkmerweg. Hemelsbreed een paar honderd meter het land in tussen de Belkmerweg en het ECN aan de duinweg staat een hele grote windmolen. Bij bepaalde winden hoor ik woezz woezz woezz enz enz als ik in bed lig. Dat is niet zo prettig!!!!!:-( De bedoeling van een vakantiepark is dat je er rust vindt en zeker als je in bed ligt !!!!.

Klacht

Datum 12/04/2012
Land Nederland
Provincie nh
Locatie van de windturbine(s) oostpolder
Plaats anna paulowna
Uw Naam ********
Naam vermelding niet
Email ********
Mailadres vermelding niet
Klacht Afgelopen dagen weer om niet te harden turbines maken belachelijk veel lawaai en overlast. En geen enkele belofte van overlast beperking of klachtenafhandeling gebeurt iets mee. Schande!

Klacht

Datum dd-mm-yyyy
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Oostpolder
Plaats Anna Paulowna
Uw Naam I.Bes GrijzenhoutUw Naam
Naam vermelding wel
Email ********
Mailadres vermelding niet
Klacht Klacht over de gem. Anna Paulowna.
Een onafhankelijk,door de windstroomboer betaald,adviesbureau geeft een advies over het verlenen van een bouwvergunning,voor het opschalen van een kleine ,geen overlast gevende windmolen aan de Zwinweg.
De Enerrcon_53,is 60 mterhoog,de rotordiameter is 53 meter,dus als de wieken draaien ongeveer85 meter hoog.
citaat:”de molen komt in een gebied met verspreid gelegen boerderijen en woningen”
Niet waar,hier aan de Zwinweg kun je spreken van een klein buurtje,waar alleen maar burgers wonen.Het buurtje wordt gedomineerd door het windturbine gevaarte.
“De woningen zijn veelal bedrijfs of grondgebonden”
Niet waar,in dit deel van de polder won en en werken nog maar 2 boeren en een veelvoud aan burgers.
“Bij hogerewindsnelheden wordt het turbinegeluid eerder gemaskeerd door obstakels zoals gebouwen en beplanting”
Welke bebouwing,er zijn geen gebouwen die er bij een dergelijke hoogte toe doen, ten Z.W. van de turbine,tussen ons huis en de turbine,staat slechts een bungalow en deze mensen zien ook nog het bloednerveus makende gedraai van de wieken de hele dag door.
Beplanting,welke beplanting?In het open landschap van de polder groeien nauwelijks bomen.
“Geluidshinder bij woningen van derden valt niet te vrezen.
Wij hier weten wel beter.
Ons buurtje heeft te leiden onder geluidsoverlast,dag en nacht,zomer en winter.
Dit rapport is meegestuurd naar de provincie.
Verder zijn er nog wat door de gem.onderuitgehaalde zienswijzen mee
gestuurd.
De gem.Anna Paulowna stelt bij zienswijze 5:(het unieke landschap van de gem.wordt vernield voor het financiele gewin van 1 enkel persoon,maar ten koste vanvele gezinnen die er binnen 1500m.overlast van ondervinden.)
De gem.maakt een gedegen afweging en in de ruimtelijke ordening is alles in orde.
Maar dolle,herrie producerende wieken op korte afstand,85 meter hoog,boven een klein buurtje,is niet alleen geen gezicht
maar ook nog beangstigend.
De turbine is van grote afstand zichtbaar en wij zijn,door een dergelijke hoogte kleine peuters die maar moeten hopen dat het niet waait.
Er was dus geen sprake van een behoorlijke afweging van belangen.
Dit rapport en nog meer zienswijzen,zijn meegestuurd naar de provincie,voor een artikel 19 procedure.De provincie volgt meestal het advies van de gemeente.
Pas op voor de gemeenten,maar ook voor door belanghebbenden ingehuurde,onafhankelijke advies bureau,s.

Klacht

Datum 12/10/2012
Land Nederland
Provincie NH
Locatie van de windturbine(s) Oostpolder
Plaats Anna paulowna
Uw Naam ********
Naam vermelding niet
Email ********
Mailadres vermelding niet
Klacht Als een botte bijl hakken wieken door de wind. Iedere hak luid en duidelijk monotone geluiden strooiend naar de omwonenden die er niet om gevraagd hebben. Blijf af van onze rust woon en leefgenot.de stilte is van ons pak het ons niet af. En zeker niet elke dag. En zeker niet elke week. En zeker niet elke maand. En al helemaal niet het hele jaar. En jaar in jaar uit is onverteerbaar. Zeker zonder fatsoenlijke antwoorden en reacties, en inspanningen om overlast op te lossen. SCHANDE!

Klacht

Datum 12/16/2012
Land Nederland
Provincie NH
Locatie van de windturbine(s) Oostpolder
Plaats anna paulowna
Uw Naam Edwin van Stam
Naam vermelding niet
Email *********
Mailadres vermelding niet
Klacht Beide vliegtuigen brommen weer, en zijn volop actief. Van twee kanten wordt je bestookt door gebrom en woesj-woesj-woesj. Onnatuurlijk geluid, dat op geen enkele manier hoort bij het stille Oostpoldergebied. Alsof er de hele tijd door je dialoog wordt gekletst. Gebrom door ritselen van de bladeren, monotoon, continue, tot vervelens aan toe. We zijn er hier letterlijk en figuurlijk spuugziek van.

Klacht

Datum 12/24/2012
Land Nederland
Provincie noord holland
Locatie van de windturbine(s) Zijperweg
Plaats Wieringerwaard
Uw Naam Uw Naam
Naam vermelding niet
Email *********
Mailadres vermelding niet
Klacht Hinder van de molen van de Wit. Familie komt niet meer logeren en in de tuin zitten is er ook niet meer bij.

Klacht

Datum 12/26/2012
Land Nederland
Provincie Noord Holland
Locatie van de windturbine(s) Slikkerdijk 3
Plaats Wieringerwaard
Uw Naam Uw Naam c.h.m. sijm
Naam vermelding wel
Email houtzak@planet.nl
Mailadres vermelding wel
Klacht 2e Kerstdag 2012. 26 december.Hele dag die rotturbine horen draaien en klappen.Gezellig!

Reacties zijn gesloten.