Systematische klachten

Alkmaar (Industrieterrein Beverkoog) 2 februari 2017

Je woont buiten, tussen koeien en paarden, maar er is hier af en toe meer lawaai dan in de stad!

De windturbine geeft al jaren klachten. In de eerste paar jaren hebben wij bij Sortiva klachten neergelegd. Maar daar wordt het een beetje afgedaan alsof zij er niets aan kunnen doen. Ook gevraagd of de windturbine bij harde wind langzamer kan draaien, zodat het geluidsoverlast minder is, dat schijnt niet te kunnen. Daarnaast geeft het een hinderlijke schaduwslag in huis als de zon in het voorjaar en najaar lager staat. Hier ook regelmatig contract met Sortiva hierover gehad maar ja de windmolen kunnen ze niet even uitzetten op dat bepaalde tijdstip, dus nu meer dan een half uur schaduwslag in huis per dag. Verschrikkelijk hinderlijk ben blij als het bewolkt weer is. Het is moeilijk om dit buiten te sluiten. Je woont buiten, tussen koeien en paarden, maar er is hier af en toe meer lawaai dan in de stad. Juist het slepende en het slaan van de enorme wieken bij harde wind is zeer irritant. En dan hebben we het nog niet eens over het uitzicht wat nu bepaald wordt door 3 grote windmolens. Met een 4de op komst.

Leidschendam 13 februari 2017

Klacht: Had deze overlast niet verwacht! Ik klaag niet over landschapvervuiling maar over de constante, mega-irritante bromtoon! En dat is nog zacht uitgedrukt! Ik woon op 18e etage, en misschien heb ik er op die hoogte nog meer last van dan mensen die een stuk lager wonen! Dag en nacht, maar soms is het heel even weg! Het geluid is een kruising tussen een chronische aanstaande wasmachine, met uitschieters naar heel heftig, danwel een continu overvliegend vliegtuig, een langsdenderende trein en in de nacht lijkt het helemaal alsof er windkracht 8/9 is! Ik heb een hoekappartement en molen staat hemelsbreed precies tegenover mij! In mijn woonkamer en mijn slaapkamer, beiden aan de voorkant,zijn de irritantste en hardste geluiden te horen, in slaapkamer van kleinkinderen is het ietsje minder, terwijl keuken daarnaast qua geluid ertussenin ligt! Ik weet niet of er onderzoek is gedaan naar het dragen van het geluid op zo’n hoogte? Maar ik denk dat hoe lager je minder last hebt! Dit is een serieuze klacht, niet van een zeurpiet, maar het geluid is bijna chronisch aanwezig!

Breda 19 november 2015

Ze waren al geplaatst voor dat we het überhaupt wisten.

Sinds kort staan op industrie terrein Hazeldonk windmolens op het gebied van de gemeente Breda. Ze waren al geplaatst voor dat we het überhaupt wisten.

Nu loop ik tegen het probleem aan dat ik constant het gezuis van deze windmolens aan hoor wat leid tot slapeloosheid , oor en hoofdpijn.

Ik zou graag een oplossing willen zoals isolatie tegen dit vreselijke geluid, dit wel op de kosten van de gemeente Breda die hier namelijk een hoop geld aan vangen en zelf hier geen last van hebben. Ik ben erg kwaad.

Elles Tax uit Breda Ellestax.et@gmail.com

Noord-Holland 11 november 2015

Tweehonderd meter achter ons huis staat een windturbine. Deze staat er al ca. 9 jaar en zowel mijn partner als ik worden er gek van. Dag en nacht het snijdende geluid!


Wij houden van het buitenleven maar weten nu niet hoe snel de was aan de lijn gehangen moet worden. Ramen lappen gaat snel.
Het gezoem is binnen dus ook in ons slaapkamer te horen en wij worden er moe en ziek van. De buurman van wie de molen is zegt geen oplossing te hebben. Dan moeten we maar verhuizen zegt hij. Dat is voor ons ook geen optie omdat wij nu heel goedkoop wonen.

De eigenaar van de windmolen zegt dat wij maar moeten verhuizen!

Ik blijf graag anoniem omdat ik niet als hysterische buren in het daglicht wil komen. Maar wel aangeven dat er mensen zijn die niet brullen maar zwijgend ten onder gaan aan de windmolen overlast.

Datum: 11 november 2015
Land: Nederland
Provincie: Noord Holland
Locatie van de windturbine(s): Schelpenbolweg
Plaats: Slootdorp
Uw Naam: anoniem
Naam vermelding: niet
Email: –
Mailadres vermelding: niet